OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. november 18., hétfő 13:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - Megkezdődött az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítése

        Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. 2019. október 22-én kezdte meg a Budapest XVIII. kerület Ipacsfa utcában az egykori Cséry-telep részét képező Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló telek teljes kármentesítését.
     Az előzetes környezetvédelmi vizsgálatok eredményeként kiadott hatósági kötelezésnek megfelelően – a Cséry-telepre épült - az egykor aszfaltkeverő üzemnek helyet adó Ipacsfa utca 14. szám alatti telek határán belül – határvonalat végig követve – résfalas lezárás készül a talajszinthez képest 9 -12 méter mélységig. A résfallal érintett területek talajcseréje során a résfal és a telekhatár közötti 7-14 m szélességű sávban a vállalkozó kitermeli és a mostani 2,2-4,6 m vastagságú szennyezett, salakos feltöltés helyett tiszta talaj kerül a helyére.
     A talajvíz védelme érdekében a kármentesítési munkálatok részeként a teljes területet lefedő (zöldfelületekre is) csapadékvíz elvezető rendszer, illetve talajvízfigyelő monitoring kút rendszer létesül, amely figyelemmel kíséri az esetleges további szennyező anyagok bemosódását a talajvízbe. A résfalas körbehatárolás pedig meggátolja a talajvíz további kiáramlását a telekingatlanról.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.