OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. november 18., hétfő 13:19

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - Biztos munkalehetőség várja a hátrányos helyzetű embereket Jász-Nagykun-Szolnok megyében

    Gyorsan reagál a kormány a munkaerő-piaci változásokra. A hátrányos helyzetűek elhelyezkedését célozza az ingyenes "Kiskerti növénytermesztő" képzéssorozat, amelyet - a potenciális munkáltatókkal együttműködve - Szolnokon indít el a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság. A résztvevőket – a helyi szervezeteknek köszönhetően - biztos munkalehetőség várja.
Jász-Nagykun-Szolnok megyében - az "Aktívan a tudásért" nevű projekt keretében - eddig összesen 29 alapkompetencia-fejlesztő képzést valósítottak meg. Ezeken közel 620, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személy vett részt. Novembertől szakmai alapozó képzések következnek: szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő. Jászapátiban, Tiszaburán és Szolnokon 8 képzés indul, 198 fő bevonásával. A későbbiekben 10 képzés indítását tervezzük.
"Nagy reményekkel indítjuk el az itteni szakmai képzésünket, hiszen a kiskerti növénytermesztőknél a korábbi helyszíneken alig volt lemorzsolódás és nagyon magas volt az elhelyezkedettek aránya" – mondta Sztojka Attila, a programot koordináló Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) főigazgatója.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.