OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. november 19., kedd 13:49

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - Az LMP reagálása Várhelyi Olivér pótvizsgájára -

    Az Orbán Viktor által jelölt Várhelyi Olivér európai bizottsági biztosjelölt nehezen, de írásban megválaszolta azokat a kérdéseket, amelyeket jó bürokrataként meg tudott válaszolni. Nem tudott viszont érdemben választ adni azokra a kérdésekre és felvetésekre, amelyek a jelölőtől, tehát a magyar miniszterelnöktől való függetlenségét firtatják.

A függetlenségnek az Európai Bizottság biztosaitól elvárható morális és jogi parancsán túl szakmai jelentősége is van: hiszen Várhelyi Olivér az unió bővítéspolitikai portfóliójával egy olyan területért felel, amelyben a magyar kormány az elmúlt években látványos kudarcokat vallott: a Nyugat-Balkán európai integrációja nemzeti és európai stratégiai érdek is, mégis a magyar kormány az elmúlt időszakban odáig süllyesztette a magyar diplomáciát, hogy az erről szóló tárgyalásokból kimaradtak, pedig korábban hangsúlyosan jelent meg a hazai álláspont az európai színtéren.

Bízunk tehát benne, hogy Várhelyi Olivér nem a magyar kormány embere lesz az Európai Bizottságban, hanem valóban az európai és így a nemzeti érdekekért fog dolgozni.

Kendernay János
társelnök
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.