OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. november 21., csütörtök 15:32

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OS) - Az Országos Kéktúra a világ legjobbjai között

    A legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő túraútvonalat.
Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári Sivatag, az ausztriai, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.
A legendás hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák  nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlaponvalamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban. Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, és a felhasználói felülete a mobil készülék nyelvét követi, ezért reményeink szerint nem csupán a magyar, hanem a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezeti az Országos Kéktúrán.
A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai  koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal, ezidáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették.
Megtiszteltetés a hazai természetjáró társadalom számára, hogy ezt a csodás túramozgalmat a National Geographic a legjobb 25 desztináció közé választotta, és ezáltal segített ismertté tenni azt a nagyvilág túrázói számára is.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.