OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 6., hétfő 11:25

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OS) - A fiatalok közéleti aktivitása a tehetséggondozáson keresztül teljesedhet ki igazán // A közösségükért tenni akaró fiatalok számára indít mentorprogramot a Nemzeti Ifjúsági Tanács. Tíz hónapon keresztül negyvenkét tehetséges fiatalnak lesz lehetősége saját képességeit fejleszteni mentorok segítségével. A program alatt pedig saját közösségeikben fogják segíteni kortársaik bevonását, érdeklődésük és közéleti aktivitásuk felkeltését.

    "A fiatalok esetében sajnos alacsony a társadalmi kezdeményezésekhez való kapcsolódás és jellemzi őket a közéleti passzivitás. Erre megoldást jelenthet, ha fokozatosan látunk hozzá a fiatalok szemléletének formálásához, akár egy tehetséggondozó programon keresztül." – mondta el a közéleti mentorprogram kapcsán Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke.

A leendő kiválasztottak négy alkalommal képzéseken és szemléletformáló előadásokon vesznek részt. Mintaprojekteket hoznak létre közösen, amelyek egy – egy a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást. Szervezett látóutakon pedig vállalati és civil szereplőkhöz, valamint állami intézményekbe látogatnak majd el.

A mentorprogram februárban egy több napos tréninggel kezdődik, ahol a résztvevők megismerhetik egymást és a közéletben már "élesben" is bizonyított mentoraikat, akikkel havonta legalább két alkalommal fognak találkoznak.
     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.