OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. január 6., hétfő 12:11

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OS) - 2020-ban is folytatódik a vidéki nagyvárosok fejlesztése

    A projektek előkészítése döntő többségében elindult. A program keretében tervezett beruházásokból 75 projekt esetében elmondható, hogy a teljes beruházás vagy projektelemeinek nagy része teljes körűen megvalósult. 2019-ben elkészült többek között a színházfelújítás és az új városi uszoda Kaposváron, a Városi Szabadtéri Színpad Nyíregyházán, az új városi uszoda Kaposváron, a nemzetközi iskola Debrecenben, az egészségügyi intézményfejlesztés Érden, vagy a Botfai Erdődy-Hűvös kastély és a Kvártélyház felújítása Zalaegerszegen. Befejezték továbbá az M44-es gyorsforgalmi út új, 62 km hosszú szakaszának, illetve a 67. sz. főút új 33,2 km hosszúságú pályájának építését. Az ipari parkok fejlesztésének érdekében minden érintett városban megvásárolták a szükséges területet.

A Modern Városok Program keretében eddig több mint 1500 milliárd forintot fizettek ki, ebből 1050 milliárd forint a hazai költségvetési forrás.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.