OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 6., hétfő 18:57

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OS) - A Visegrádi Alap által támogatott CROWNS of RIVERS – "Folyók Koronái" - projekt első része befejeződött. A Duna, a Vistula folyók mentén lévő közép- és újkori (!) királyi várak, kastélyok, paloták és templomok együttműködése, fejlesztése a projekt célja. A Duna mellől a Belgrádi Erőd  (Nádorfehérvár) és a pozsonyi Vármúzeum, a Visztulánál a Sandomierz-i Királyi Várkastély volt a projektet vezető a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetség partnere.

    2019-ben –a budavárit kivéve – a partner vármúzeumok egy-egy workshopot tartottak a folyó menti várak, kastélyok, a turisztikai szervezetek, a külképviseletek képviselői részvételével.
E létesítmények nemcsak hadi, királyi lakhely, egyházi funkciója, hanem kiemelkedő kereskedelmi és közigazgatási, kulturális is volt. A XXI. században ezek identitást erősítő, korszerű élmény-központokká válhatnának, ha – fenntartva az örökségőrző funkciót – kilépnek a statikus, hagyományos XIX-XX. századi múzeumi keretekből az IT-technológiák (pl. a "kiterjesztett" és a "virtuális" valóság) nyújtotta szolgáltatásokkal, és a turisztikai frekventáltságukat pedig jobban kihasználnák a város – és térségmarketingben, turisztikai promóciójában.
Idén is folytatódik a projekt. A Duna legszebb "koronáját" jelentő Budavári Királyi Palota esetében csak a Magyar Nemzeti Galériával lehetett együttműködni, de biztató, hogy az EMMI, továbbá a Magyar Nemzeti Múzeum részéről pozitív érdeklődés mutatkozik a Crowns of Rivers projekt iránt. www.crownsofrivers.eu
    
     Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.