OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. január 18., szombat 06:43

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Ma adják át a Kultúra Lovagja elismeréseket Budapesten

    Kárpát-medence valamennyi országából, valamint Németországból, Norvégiából, Olaszországból és Svédországból érkeznek vendégek a XXIV. Magyar Kultúra Napja Gálára. Az esemény védnökei dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter és Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára. 36 személyiség részesül Kultúra Lovagja elismerésben. 3 példamutatóan tevékenykedő ifjúsági szervezet Örökség Serleget vesz át. A gála díszvendégeként Bácska (Vajdaság) ad ízelítőt kultúrájából. A résztvevők hatodik alkalommal tekinthetik meg a "Vidék kincsei" kiállítást. Az esemény ünnepélyességét a Szent Korona másolatának jelenléte emeli, amely mellett a Koronaőr Egyesület és a hagyományápoló szervezetek állnak díszőrséget.

A Kultúra Lovagja címmel és az Örökség serleggel elismertek névsora és az elismerések indoklása megtalálható a www.alkotohazak.shp.hu oldalon


     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.