OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. február 8., szombat 12:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. február 8., szombat (OS) - Mesterséges intelligenciával a hatékonyabb mentésért

    Az elmúlt két hétben 350 ezren töltötték le és már több életet is megmentettek a január 23-án indult, a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikációval, amely gyorsabbá és egyszerűbbé tette a mentőhívást a segítségre szorulók számára. A mentők egy gombnyomással hívhatók, és már a riasztás pillanatában minden szükséges adat rendelkezésükre áll, melyeket a bajbajutott előzetesen, az alkalmazás letöltésekor adott meg. A rendszer a két legközelebbi hozzátartozó elérhetőségét is rögzíti, így azokban a helyzetekben is segíti a mentést, amikor a segélykérő a hívást követően eszméletét veszti.
Az ÉletMentő egy elsősegélynyújtó kisokost is tartalmaz, valamint a felhasználók arról is tájékozódhatnak, hogy hol van a legközelebbi gyógyszertár vagy defibrillátor. Az ikonos kialakításának köszönhetően az is tudja használni, aki nem beszéli az adott nyelvet, vagy állapota miatt beszédképtelen. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes és Ausztriában, Szlovákiában illetve Csehországban is hívható.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.