OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. február 11., kedd 09:24

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

    A NATO Parlamenti Közgyűlés elnökeként először látogatott Washingtonba Mesterházy Attila. Ott tartózkodása alatt szenátusi és kongresszusi képviselőkkel, a Külügyminisztérium, a Pentagon államtitkáraival, illetve több kutatóintézet szakértőjével folytatott tárgyalásain a transzatlanti kötelék szorosabbra fűzéséről, a NATO alapjául szolgáló demokratikus értékek megóvásáról, valamint a Szövetséget érintő kihívások leküzdéséről beszélt.

"A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga" – mondta el Mesterházy Attila, a NATO Parlamenti Közgyűlésének hivatalban lévő elnöke Washingtonban tett első látogatása során. "A NATO ereje a katonai, gazdasági és technológiai fejlettségében, az egymás megvédésére tett ígéretünkben, valamint abban rejlik, hogy elkötelezettek vagyunk a demokrácia, az egyéni szabadságjogok, az emberi jogok és a jogállamiság értékei iránt. A NATO PKGY mindezek sikerét a parlamenti diplomácia eszközével segíti elő" – tette hozzá.

Az elnök a Helsinki Bizottság meghívására, az EBESZ Parlamenti Közgyűlés elnökével, a georgiai George Tseretelivel közösen adott tájékoztatást a kongresszusi bizottság meghallgatásán: A parlamenti diplomácia ereje és célja: Interparlamentáris kezdeményezések és az USA hozzájárulása címet viselő napirendi pont kapcsán.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.