OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 15:03

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Diplomáciai akadémiák vezetőinek tapasztalatcseréje a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

    Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémiáért felelős államtitkár immár második alkalommal szervezett műhelytalálkozót több külföldi diplomáciai akadémia vezetője részvételével.

A február 12-13. között megrendezett kétnapos eseményen többek között a Horvát Diplomáciai Akadémia és a Bolgár Diplomáciai Intézet igazgatója széleskörű tapasztalataira alapozva a résztvevők áttekintették a diplomáciai akadémiák különböző szervezeti modelljeit, valamint képzési programjait. Hangsúlyozták, hogy az akadémiáknak a képzéseken túl az is fontos feladata, hogy a diplomácia működését és a külpolitikai prioritásokat megismertessék a közvéleménnyel. A Magyar Diplomácia Akadémia törekszik arra, hogy hasznos együttműködést alakítson ki más államok hasonló intézményeivel.  

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.