OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 23. szombat
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 15:28

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Koragyermekkori intervenció – táguló határok címmel rendezett konferenciát a Rejtett Kincsek Down Egyesület szerdán Nyíregyházán. A Health4all nemzetközi program nyitókonferenciáján az oktatás-, egészségügy, és a szociális területen dolgozó szakemberek és szülők töltötték meg a Megyeháza nagytermét, ahol a térség kiváló szakértői nyújtottak átfogó rálátást a jelenlegi, emellett a jövőbeli ellátórendszerbeli lehetőségekről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régióban, valamint a határ túloldalán – a Beregszászi járásban.

    A Health4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára című nemzetközi program két éven át európai uniós támogatásból valósul meg, és a korai fejlesztés biztosítása mellett speciális igényű gyermekek gondozását, szakemberképzést, tapasztalat átadást és átvételt, inkluzív terek kialakítását és felújítását, illetve a családok támogatását vállalta határon innen és túl - együttműködésben a Beregszász Járási Máltai Szeretetszolgálattal. A két év alatt összesen közel 6500 terápiás alkalom megvalósítását vállalta a két szervezet.

A program egy újdonsággal is szolgál, hiszen a konferencián bemutatásra került egy olyan Neurofeedback készülék, mely az agyhullámok monitorozásán alapulva az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki terápiás hatását.

     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.