OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 27. szerda
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 18:54

JAVÍTÁS - OS - A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) -

    A TEV megítélése szerint a cikk szellemisége, a szerző által képviselt kritikátlan emlékezetkultúra köszönőviszonyban sincs a magyar kormány kultúr- és emlékezetpolitikájával, a jelenleg érvényes hazai történelemszemlélettel, mely szerint Magyarország a náci megszállás miatt korlátozott szuverenitással rendelkezett, a szerző ezáltal a második világháború egyik legszörnyűbb ostromának katonai és civil áldozatai emlékét gyalázza meg. Azokét is, akiknek hősiességét méltatja.

Az ostromlott Budapest katonái nem az európai civilizációt védelmezték, hanem a Harmadik Birodalom még megmaradt részeit. Az Európa Erőd narratívát a korabeli náci és nyilas propaganda használta, aki ma is ezzel él, az ezt nem véletlenül teszi.

A TEV álláspontja szerint helye van az emlékezésnek, aminek főként az óriási katonai és civil emberveszteségről és a tömeggyilkos náci rezsim által a magyarok közösségének értelmetlen szenvedéseit okozó háború elítéléséről kellene szólnia. Ezzel szemben egy a fenti szellemiséget képviselő írást a mai Magyarországon senki nem engedhet meg magának és senki nem hagyhat jóvá büntetlenül.

A TEV a szerző felelősségre vonását követeli és egyben a rendvédelmi szerveknél is kezdeményezi a büntetőjogi felelősség megállapítását.

     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.