OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. február 21., péntek 10:50

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - HÖOK STIPENDIUM HUNGARCIUM MENTORHÁLÓZAT: 3000 HALLGATÓBÓL 3000 MENTORÁLT - Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár köszöntötte a Mentorhálózat gálaünnepségén megjelent több, mint  800 ösztöndíjas diákot és mentorjaikat, valamint a partnerországok nagyköveteit. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Stipendium Hungaricum programért felelős államtitkára gratulált ahhoz, hogy  a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának mindössze 1 év alatt sikerült elérnie, hogy valamennyi,  a programban részt vevő egyetem SH ösztöndíjas első éves hallgatója mentoráltként jelentkezett az SH Mentorhálózat programjába.

    A kortárssegítő program célja, hogy a több, mint 3000 hazánkba érkező külföldi hallgató beilleszkedését segítse, és hazánkban töltött első évét tartalommal töltse meg.  A mentoráltak életét 363 hallgató segítette mentorként: még Magyarországra érkezésüket megelőzően felvették velük a kapcsolatot, a szálláskeresésben és az adminisztratív ügyeik intézésében segítséget nyújtottak számukra; kiutat találva az egyetemi bürokrácia útvesztőjében. A mentorhálózat emellett több mint 100 kulturális és turisztikai rendezvényt is szerveztett a mentoráltaknak, hogy bejárva az egész országot megismerhessék a magyar kultúrát, értékeket, hagyományokat.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.