OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. március 15., vasárnap 14:14

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 15., vasárnap (OS) - Békekör és Szociális Fórum a járvány megfékezéséért

    A koronavírus nem ismer határokat, világméretű akcióegységre van szükség ellene. A vírus elleni szérum gyors előállítása a tudás és tapasztalat kollektív összeadásán múlik. Ehelyett azt tapasztaljuk, hogy a vakcina előállítása profitszempontoknak rendelődik alá – értékeli a járvány következtében kialakult helyzetet a Magyar Békekör és a Magyar Szociális Fórum (MSZF).
Nemzetközi gyógyszeripari trösztök kutatói és laboratóriumai féltve őrzött titokként kezelik kutatási eredményüket, hogy elsőségükkel extraprofitra tegyenek szert, s jogvédetté nyilvánítsák terméküket. A vakcina a profit rabja. Ellenszérum híján legfeljebb lassítani lehet a vírus terjedését nemzeti és nemzetközi vesztegzárral, de felszámolni nem lehet. Szégyenletesnek tartjuk, ahogyan segítségnyújtás helyett a világhatalom Egyesült Államok vesztegzár alá helyezi Európát, az Európai Unió pedig magára hagyja saját tagállamait, és "oldd meg magad" – üzeni. Mire jó a NATO és az Európai Unió, ha csak arra képes, hogy mossa kezeit?  
Ellenpélda Kína segítőkész magatartása. Kínának nem csak megfékeznie sikerült a járványt fegyelmezett közösségi összefogással, és összpontosított állami beavatkozással, hanem már segít is más bajba jutott országoknak. Olaszországnak, a legjobban sújtott európai államnak lélegeztető berendezéseket, védőöltözéket szállított repülőgépeken, és orvosokat küldött oda, hogy megosszák tapasztalataikat olasz kollégáikkal.  

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.