OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 18., szerda 09:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. március 18., szerda (OS) - A kormány hirdessen ki hiteltörlesztési moratóriumot a családok részére!

    A kialakult rendkívüli helyzetben a családok védelme, lakhatásuk és anyagi biztonságuk kiemelten fontos. A járvány megfékezése mellett, annak társadalmi és gazdasági hatásainak kezelése is határozott és azonnali döntéseket igényel.

Az MSZP ezért azt javasolja, hogy azonnal függesszék fel a végrehajtásokat, hiszen már a bíróságok sem működnek. Továbbá a hiteltörlesztési moratóriumot a cégeken túl terjesszék ki a családokra is, két lépésben.

Azonnal szükség van arra, hogy azok védelmében, akik a napról napra változó helyzetben elveszíthetik az állásukat, gyermekre vagy betegre felügyelnek és emiatt csökkentett bért kapnak, és nem tudnak törleszteni, velük szemben ne álljanak be a nemfizetés következményei. Ne mondják fel a szerződéseiket és ne indítsák el a végrehajtást a veszélyhelyzet ideje alatt.

A családok védelme érdekében, amennyiben a veszélyhelyzet gazdasági hatásai elhúzódnak, úgy hiteltörlesztési moratóriumot is be kell vezetni, és fenn kell tartani amíg a hiteladós családok anyagi helyzete nem stabilizálódik.

Ezek a lépések nagyon sürgetők, hiszen ma Magyarországon öt családból négynek nincsenek megtakarításai, a kormány hitelezésre alapuló családpolitikája miatt pedig rengetegen vették fel a CSOK-ot és a kedvezményes lakáshiteleket.

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.