OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 23., hétfő 14:18

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Dr. Jane Goodall legújabb üzenete a COVID-19 koronavírussal kapcsolatosan. Dr.Goodall 300 napot utazik egy évben, de most ő is betartja a karantén szabályokat és barátai, orvosai tanácsára otthon marad. Kérünk mindenkit hogy ugyanezt tegye.

        Az emberek, állatok és a környezet egy egységet alkot: Dr.Jane Goodall üzenete.

     Mindenkinek erőt és kitartást kívánunk az elkövetkező időszakban! A drasztikus intézkedések ellenére úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező időszak egy híd lehet, aminek építéséhez minden ember hozzájárulhat. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, támogassuk egymást, a jót adjuk át egymásnak, és a józan ész értelmében cselekedjünk.

Sok minden van, amit az emberek nem érthetnek, akár az ökoszisztémáról, akár a természet törvényeiről vagy a betegségek kialakulásáról van szó. Ami egyértelmű, hogy a betegségek gyakran a környezeti problémákkal összefüggően alakulnak ki. Sok betegség kórokozója, valószínűleg a COVID-19 is, az állatról került át az emberre. Ezt zoonózisnak hívják. Zoonózisnak azokat a betegségeket, illetve fertőzéseket nevezik, amelyek állatról emberre, illetve emberről állatra átvihetők. A kórokozó átadása az ember-vadvilág konfliktus miatt történhet, mint amilyen például a vadon élő állatok illegális vadászata és elejtése. A jelenlegi válság, ami ellen együtt fogunk harcolni egy figyelmeztetés: a természettel harmóniában kell élnünk, ahelyett, hogy kihasználjuk.

Dr.Jane Goodall videóüzenete:
https://www.youtube.com/watch?v=Gvqll0zp0Pk&t=1s


     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.