OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. április 8., szerda 16:03

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet közleménye
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OS) - NAK-OMVV KÖZLEMÉNY - A vadkárok megelőzéséhez a gazdák és a vadászok szoros együttműködése szükséges!

        A napokban elkezdődik a kukorica vetése, amely kultúrnövény a mezőgazdasági vadkár szempontjából az egyik legérzékenyebb. A vadkárelhárítások megtervezéséhez, hatékony kivitelezéséhez a gazdák és a vadászatra jogosultak szoros együttműködésére van szükség – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV).
     A jelenlegi járványügyi intézkedések egyelőre lehetővé teszik a vadászok szabad mozgását, valamint az egyéni vadászati tevékenység folytatását, de a vadkárelhárítások megtervezése, megszervezése, hatékony kivitelezése csak a gazdákkal közös munka eredményeként valósulhat meg. Ehhez a felek között folyamatos és oda-vissza működő kommunikációra, élő kapcsolatra van szükség.
     Tekintettel arra, hogy a jelenlegi világjárvány negatív gazdasági hatása a hazai vadgazdálkodást sem kerüli el, és ennek következtében a vadászatra jogosultaknak finanszírozási gondjaik adódhatnak, a vadkárok megelőzése különösen fontos, és mindkét fél saját érdeke a fokozottabb együttműködés.
     További információk a felek főbb kötelezettségeiről, illetve javaslatok a hatékony együttműködéshez a teljes felhívásban olvashatók, amely elérhető a szervezetek honlapjain.

NAK: https://bit.ly/3aOJ4pr
OMVV: https://bit.ly/3e766tO

     Kiadó: Országos Magyar Vadászati Védegylet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.