OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2020. április 15., szerda 12:13

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 15., szerda (OS) - Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

    A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Számos akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteknél.

Március végén, a vegetációs időszak elindulásával a legtöbb erdőterületen idén is befejeződött a fakitermelés. A tél végéig tartó szezonban az erdőgazdasági szektor felkészült, így elegendő tűzifa van készleten a lakosság biztonságos ellátásához. Az állami erdőgazdaságok országszerte kidolgozták a favásárlás járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítási lehetőségeit, bárki biztonságosan tüzelőhöz juthat a jelenlegi helyzetben is.  


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.