OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. május 20., szerda 12:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Kásleri egészségügy: a beígért juttatást még meg sem kapták, de a sunyi bércsökkentés már megérkezett!

    Nehéz szavakat találni arra a magatartásra, amit az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatban megenged magának az Orbán-kormány.

Mint emlékezetes az MSZP javaslatát elfogadva a kabinet 500.000 forint egyszeri bérkiegészítésről döntött azok számára, akik a vírus elleni küzdelem első vonalában harcolnak. Az egészségügyben dolgozók bérrendezését ez ugyan nem oldja meg, de egy világos üzenet a frontvonalban harcolók felé: "a hátország számít rátok, segítsetek, és mi tisztességgel megfizetjük az önfeláldozásotok árát."

A kormány szavahihetőségére jellemző, hogy a két hónappal ezelőtti bejelentésből mi valósult meg: a májusra ígért 500.000 forintnak se híre, se hamva, viszont a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók bérét már csökkentették. Történik mindez akkor, amikor az egészségügyi dolgozók a "frontszolgálat" miatt, tömegével vesztették el a kényszerű másodállasból befolyó bevételeiket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.