OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 20., szerda 14:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - A kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközben itthon százezrek válnak munkanélkülivé és cégek tízezrei mennek tönkre

    Egészen megdöbbentő hír látott tegnap napvilágot. Eszerint az Orbán-kormány a magyar adófizetők megsegítése helyett, a magyar munkahelyek megmentése helyett, a kirúgott magyar dolgozók támogatása helyett 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre. Miközben a magyar adófizetők pénzéből továbbra sem költenek válságkezelésre, nincs érdemi munkahelyvédelem és nem kapnak segítséget a munkanélküliek sem, ezeknek a magyar embereknek az adóforintjaiból 36 milliárdot, azaz 36 ezer millió forintot küldünk külföldre, a határon túlra. Ráadásul olyan országokba, ahol a kormányok egyébként az Orbán-kormánnyal ellentétben teszik a dolgukat és segítik az embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat. Ilyen hitvány, gerinctelen és nemzetietlen galádságot még Orbán Viktortól és a Fidesztől is ritkán látunk. Orbán most annyi pénzt küld a határon túlra, amennyiből a 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forintot kaphatna. Ez szégyen. A DK szerint ezek után Orbán Viktor nem csak ennek a program visszavonásával és az érdemi válságkezelés elindításával, hanem bocsánatkéréssel is tartozik az országnak. Orbán adja vissza a magyarok pénzét, és kérjen bocsánatot, mert ami most történik, az Magyarország elárulása.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.