OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 21., csütörtök 11:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Ide vezettek a kormány intézkedései - Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon

        A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai alapján 11 éves mélypontról árulkodnak a munkaerőpiaci adatok. Áprilisban már több, mint 330 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon, ami 50 ezer fővel több a márciusinál.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a kormány alkalmatlansága és szerencsétlen, megkésett intézkedései vezettek ehhez a katasztrófához. Ráadásul gyanítható, hogy nem vallották be a valódi számot, és ennél sokkal több ember került utcára, akiket gyakorlatilag a sorsukra hagytak. A Demokratikus Koalíció hetekkel ezelőtt javaslatokat fogalmazott meg az álláskeresők segítésére vonatkozóan húszpontos válságkezelő csomagjában.  A Fidesz oligarcha-mentőcsomagja ezzel szemben milliárdokkal segíti Mészáros Lőrincet és a fideszes holdudvar többi kedvezményezettjét, a munkanélkülivé vált embereknek és a bajba jutott családoknak pedig pontosan nulla forint segítség járt. Az emberi élet azonban nem játék, a munkájukat vesztett embereknek azonnali megoldás kell, ez pedig a kormány felelőssége.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.