OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 24., vasárnap 19:21

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 24., vasárnap (OS) -

    A koronavírus-válság idején, az FNA bevezetésének terve már nem is hangzik olyan életidegennek, mint akár csak néhány hónappal ezelőtt. Akik a válság sújtotta ágazatokban dolgoznak, így főleg a szolgáltatásokban, a vendéglátóiparban, a turizmusban, a reptereken, azok tehetetlenül állnak és az állam segítsége nélkül rohamosan haladnak az elszegényedés felé. Ugyanakkor magukkal rántják a fogyasztást és így más ágazatok is jobban megsínylik a válságot, mint állami támogatás nélkül. Egybe esik tehát az egyéni és a közösségi érdek az FNA bevezetésére.  
Sok nyugati országban, az állam máris, a válság kezdete óta átvállalta a bérek jelentős részének kifizetését a magánvállalatok helyett. Ez maga egy időszakos Alapjövedelem, ha nem is FNA! Spanyolország baloldali kormánya pedig egyértelműen kimondta, hogy tervbe veszi az FNA bevezetését. Magyarországon, Orbán miniszterelnök a munka alapú társadalom koncepciójának megfelelően, hirdeti minden lehetséges reklám felületen, hogy ugyanannyi munkahelyet fog létrehozni, amennyi elveszett a válság miatt. Vagyis tudatában van annak, hogy az egyén, a családok és a tágabb közösség érdeke is azt kívánja, hogy a válság következtében ne a nyomorban élők száma növekedjen. A mi Egyesületünk természetesen a közmunkáért járó bérnél magasabb összeget és mint az a nevünkben is benne van, feltétel nélkül javaslunk jövedelmet nyújtani minden Magyarországon élő állampolgárnak.

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.