OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 17., szerda 21:17

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. június 17., szerda (OS) -

    És még egy dolog. Megkérdeztem, hogy a Mi Hazánk "Tégy a magyargyűlölet ellen!" címmel meghirdetett eseménye kapcsán milyen rendőri fellépés történt. A rendőrség válasza szerint "az Országos Roma Önkormányzat Budapest VII. kerület, Dohány utcai épülete elé, a Mi Hazánk Mozgalom által szervezett és 2020. május 28-án megtartott gyűléssel összefüggésben" 6 főt állítottak elő, 34 fővel szemben indult szabálysértési eljárás, közülük 2 fővel szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt is folyamatban van szabálysértési eljárás. A gyűlés rendőri biztosításában 189 rendőr vett részt. A Deák téri tüntetést ugyanakkor meg sem említette a rendőrség, ott senki ellen nem indult eljárás, senkit nem büntettek, csak biztosították a helyszínt. Pedig több ezren vettek részt rajta és tudjuk mit skandáltak.

A mai napig nem árulta el a rendőrség, hogy szerintük mi volt az, ami a Deák téren zajlott és miért alkalmaztak kettős mércét a Clark Ádám és a Deák téren megjelentek esetében. Mi tudjuk. És egy dolgot erősít bennünk: hogy nem maradhatunk csendben, mert akik most kormányoznak, totálisan semmibe veszik azokat az értékeket, amik a többségünknek az alapot jelentik: az emberséget, a vélemény szabadságát és a gyűlölet mélységes elítélését.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.