OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 15. szombat
Ismertető


2020. június 30., kedd 13:47

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Kormányzati Tájékoztatási Központ: A magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból – Reagálás az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának közleményére

        Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága nem először próbálja rávenni Magyarországot a bevándorlási szabályok enyhítésére. Ugyanez az ENSZ akarja ráerőltetni a világ országaira a globális migrációs csomagot, amely a migráció teljes legalizálását, a bevándorlók betelepítését jelentené.
     Magyarország  álláspontja, hogy a bevándorlók  legális, szabályozott körülmények között adják be a menedékkérelmüket, ne pedig illegálisan, papírok és jogosultság nélkül sétáljanak be több millióan Európába. Magyarország eddig a határkerítés mentén felállított tranzitzónában adott lehetőséget a migránsoknak a menedékkérelmek  jogszerű beadására. Azonban az Európai Bíróság a közelmúltban a tranzitzónák felszámolására kérte hazánkat, amelynek eleget tettünk, azóta  a balkáni útvonalon érkező migránsoknak Magyarország külföldi konzulátusain van lehetőségük a menedékkérelmük legális benyújtására. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nyilatkozata arra utal, hogy még ezt a  kontrollt is meg akarják szüntetni az illegális migráció fölött, és azt akarják, hogy szabadon, mindenféle ellenőrzés nélkül engedjük be a bevándorlókat Magyarország és az EU területére. Magyarország ezzel nem ért egyet, hiszen a nemzeti konzultáció keretein belül a magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.