OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. július 7., kedd 12:37

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. július 7., kedd (OS) - Eddig közel 1000 fő szerzett OKJ-s végzettséget a "Nő az esély programban"

    Az EFOP-1.1.2-16-2016 "Nő az esély - képzés és foglalkoztatás" című projekt 2016. november 1-jén kezdődött és 2021. május 31-ig tart, országosan 66 foglalkoztatási színtéren, 1026 fő célcsoporttag bevonásával.
Békés megyében, a projektbe korábban bevont 89 fő közül mindenki sikeres vizsgát tett, ők kapták meg most OKJ-s bizonyítványukat Mezőkovácsházán. Közülük korábban 33 fő közfoglalkoztatott, 55 fő munkanélküli volt. Az átadón jelen volt Csepreghy Elemér polgármester és Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója, aki köszöntőjében elmondta: a "Nő az esély" projekt felzárkózási eszközrendszerén keresztül kézzelfogható segítséget nyújtott 1026 főnek.
A program célja, hogy egyrészt a munkaerő-piaci hátrányokkal küzdő romákat (kiemelten roma nőket) – a foglalkoztatás keretében megszerzett tudással – támogassa az elhelyezkedésben. Másrészt pedig hosszú távon biztosítsa a résztvevők foglalkoztatását a szociális intézményekben. Eddig 979 fő szerzett gyermek-és ifjúsági felügyelő, szociális gondozó és ápoló OKJ-s végzettséget, közülük 929-en dolgoznak.  
A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság arra törekszik, hogy a végzettséget szerzett roma nők hosszú távon biztos megélhetéshez jussanak.  


     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.