OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. július 17., péntek 16:52

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) közleménye
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - Szűcs Zsuzsannát választotta új elnökének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

    A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége élére Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember került, aki júliustól látja el az elnöki teendőket. A szakmai szervezet munkájában már húsz éve vesz részt, legutóbb főtitkár, azt megelőzően pedig a több évig a MDOSZ tudományos bizottságának elnöke volt. Az új elnök, Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az Egészségügyi Szakmai Kollégium, Dietetika és Humán Táplálkozás Tanácsának tagja és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója. Nemzetközi színtéren pedig az Európai Dietetikai Szövetség (EFAD) Elhízástudományi munkacsoportjának tagja. Pályafutása során a dietetika több területét is művelte, hat évnyi klinikai tevékenysége alatt a túlsúllyal élők és a cukorbetegek terápiájában vett részt, majd tizenhárom évig az élelmiszeripar legnagyobb szereplőinél dolgozott táplálkozástudományi szakértőként. Az utóbbi időben a tudományos bizottság elnökeként olyan projektekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása. Az egyetemi oktató munkája mellett aktív szereplője a tudományos életnek, az egészséges táplálkozás népszerűsítésének. Eddigi munkáját az MDOSZ "Év Tudományos Dietetikusa 2009" díjjal, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelével (2016) és a Pro Dietetica Metabolica (2019) díjjal ismerték el.

     Kiadó: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.