OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. július 18., szombat 14:54

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2020. július 18., szombat (OS) - Ne vegyék el a közalkalmazotti státuszt az akadémiai dolgozóktól -

    A gyanú beigazolódott, a kulturális dolgozók és a szakképzésben dolgozók után a tudományos kutatóintézetek dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonyát is el akarja venni a kormány. Az LMP szerint ez elfogadhatatlan.
     Korábban a kérdésfelvetést abszurdnak és ellenzéki hisztériának minősítette a kormányoldal, most pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium megerősítette, hogy az akadémiai dolgozók is elveszítik közalkalmazotti státuszukat. Kiderült, hogy nem a kérdésfelvetés volt abszurd, hanem az, hogy a kormány el akarja venni az akadémiai dolgozók közalkalmazotti jogait, ezzel kiszolgáltatott helyzetbe hozva őket.
     A tudományos kutatóintézetek Magyarország tudástárának bástyái. A nemzeti érdekeinkkel ellentétes, ha az ott dolgozókat a hatalom bizonytalanságba taszítja.
     A közalkalmazotti státuszt legalább 2014 óta le akarja építeni a Fidesz. Ekkor beszélt arról a miniszterelnök, hogy túl magas az újraelosztási rendszerben fizetettek aránya, Tellér Gyula után "posztszocialista klientúraként" aposztrofálva az állami fizetésből élők tömegeit.
     A közalkalmazotti státuszt most kell megvédeni a kormánnyal szemben, az állam így is szinte a legrosszabb munkáltató és a közalkalmazotti státuszt jelentő védettség leépítése csak rontani fog ezen.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.