OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 24., péntek 15:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A kultúrát táplálni kell, nem pedig beszántani! -

    Az LMP két politikusa, Jármi Péter és Ungár Péter tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Debrecenben a Természettudományi Múzeum költözéséről, a Debrecen 2030 programról, illetve a kulturális területen dolgozók közalkalmazotti státuszának megszüntetéséről.

Jármi Péter a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről és az ezzel kapcsolatos aggályokról beszélt. A "kálvinista Róma", vagyis a konzervatív Debrecen mindig is élen járt a hagyományok és a kultúra megőrzésében, épp ezért is érthetetlen a kormány döntése, mely szerint a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költözik. A szakemberek is ezzel egybehangzó véleményt fogalmaztak meg: a költözés ötlete nem üdvözlendő, hanem problémás. A páratlan gyűjtemény darabjai jórészt sérülékeny és nagy odafigyelést igénylő tárgyak, melyek költözés közben nemcsak megsérülhetnek, hanem akár el is veszhetnek.

Ezért az LMP politikusa szerint nem a költözés a megoldás, a Természettudományi Múzeum jó helyen van Budapesten, a kormány pedig állítsa le a projektet. A kultúra közvetítése szempontjából sokkal jobb lenne, ha a nagyobb vidéki városokban - köztük Debrecenben is - kisebb múzeumokat hoznának létre. Debrecennek lehetne például saját természettudományos gyűjteménye. Ennek felállítása pedig passzolna is a nemrég elindult Debrecen 2030 programba.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.