OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. augusztus 28., péntek 16:03

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 28., péntek (OS) -

        A kiemelt figyelmet kapott felhívásra visszautalva Domokos László 2020. augusztus 28-án Szegeden, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi konferenciáján rámutatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint 2020 második negyedév végére jelentősen – mintegy 1500 milliárd forinttal – nőtt a magyar háztartások pénzbeli vagyona. Ez arra utal, hogy a magyar lakosság a korábbiaknál tudatosabban és megfontoltabban reagált a válságra, megfogadta a tanácsot, és a nehéz körülmények között is fokozottan törekedett a megtakarításra. "Dolgoznak a családi pénzügyminiszterek" – jelentette ki Domokos László.
     Az ÁSZ elnöke arra is rámutatott: rendkívül fontos az új generációk vállalkozási ismereteinek és készségének fejlesztése is, hiszen az innovációtól a munkahelyteremtésig ezek érdemi, jövőt alakító tényezők. Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának ilyen komplex fejlesztését. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta az ÁSZ ez irányú tevékenységét, törekvéseit.
     A célok megvalósítása érdekében az ÁSZ egyedülálló együttműködési hálót alakított ki az elmúlt években. Ebben kulcsszerep jut a 2010-ben létrehozott Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületnek, amelynek célja a pénzügyi intelligencia fejlesztése és a közérthető pénzügyi ismeretek népszerűsítése.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.