OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. szeptember 14., hétfő 17:06

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Elindult a Béke téri főgyűjtő csatorna építése

    A XIII. kerületi Béke tér környékén az utóbbi években jelentős ingatlanfejlesztések valósultak meg, melynek következtében a meglévő szennyvízhálózat túlterheltté vált. A klímaváltozás miatti nagy mennyiségű, rendkívüli esőzések során a túlterhelt hálózat már nem volt képes elvezetni a vizeket és gyakran öntötte el ezt a területet az esővízzel keveredett szennyvíz, ami jelentős anyagi károkat okozott, a budapesti közlekedést akadályozta, és közegészségügyi kockázatot is jelentett.
A most főként európai uniós támogatásból megvalósuló - összesen 3,668 milliárd forintos -, az előző városvezetés alatt elkezdett projekt keretében a Béke utcai vízgyűjtő területen új, 1,2 kilométeres főgyűjtő és tehermentesítő csatorna épül, amely megoldást jelent a szennyvízmennyiség rövid és hosszú távú biztonságos elvezetéséhez. A fejlesztés során kiépülő új, korszerű főgyűjtőnek köszönhetően különösen szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a szennyvíztisztító telepekre jut, utána pedig megtisztítva kerül a Dunába.

(...)

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.