OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2020. szeptember 15., kedd 12:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Iszonyatos várólistákkal bünteti a magyarokat Orbánék defektes egészségpolitikája

    A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nemrég közzétett listája alapján tisztán látszik, hogy a kormány ígérete ellenére a kórházi várólisták nemhogy csökkentek volna, tovább nőtt a beavatkozásra várók száma. Szürkehályog műtétre például júniusban csak 259 fő volt előjegyezve, míg most 10 421 fő várakozik, érsebészeti műtétekre pedig jelenleg 150 fő vár, de júniusban még csak 37-en voltak, diagnosztikus szívkatéterezésre 1613 fő vár, júniusban 1510-en voltak, a pajzsmirígy műtétre várók száma 4-ről 51-re nőtt.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy Orbánék defektes egészségpolitikájának köszönhető, hogy a magyaroknak végeláthatatlan kórházi várólistákkal kell szembenézniük. Mindezt csak tovább fogja súlyosbítani, ha a kormány ismét képtelen lesz megbirkózni a koronavírus-járvánnyal, és megint elkezdik kiüríteni a kórházakat, és leállítják az előjegyzett műtéteket. Az elmúlt hónapokban bőven lett volna idő megoldásokat találni a kapacitás növelésére, de Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak ez esze ágában sem volt. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk ezt a felelőtlenséget, hogy magukra hagyják a betegeket Magyarországon.

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.