OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 17., csütörtök 10:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 17., csütörtök (OS) - Felelős magatartással és felkészített egészségüggyel a betegbiztonságért

        Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szeptember 17-dikét a Betegbiztonság világnapjának nyilvánította. A most zajló koronavírus-járványban a betegbiztonság növelésének fontos része az egészségügy felkészítése, valamint az állampolgárok tudatos, felelős magatartása, az óvintézkedések betartása.  A kormány a járvány kezdete óta biztosítja a járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges forrásokat és irányítja a védekezéshez szükséges intézkedéseket, amelyek betartása közös felelősségünk.
     A COVID-19 járvány a legnagyobb kihívás és fenyegetés, amellyel ma az egész világ szembesül.  A járvány következtében az egészségügyi ellátás a legnagyobb betegbiztonsági válságát éli szerte a világban. A COVID-19 példátlan nyomást gyakorol az egészségügyi rendszerekre, amelyek működését az egészségügyi dolgozók biztosítják.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.