OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 20., vasárnap 09:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

    "A 10 éve tartó gyűlöletpolitika rengeteg kárt okozott a lelkekben, de a magyar emberekben még mindig ott él a szolidaritás, a szabadság, az igazságosság és az egyenlőség iránti vágy. Nekünk erre a társadalmi igényre kell építenünk a politikánkat, mert ezek baloldali értékek. Ezeket az értékeket mi képviseljük!" – mondta.

"Milyen világ az, ahol az emberek lassan már egymás között sem mernek őszintén beszélni és a rendőrség hajnalban bárkit elvihet egy Facebook bejegyzés miatt? Nekünk ezt a félelmet kell felszámolni" – hangsúlyozta, hozzátéve: harcolnak a bíróságok függetlenségéért, a sajtó, a művészetek és az oktatás szabadságáért, a demokrácia és a szabadságjogok, a jogbiztonság és a jogállam helyreállításáért, és azt akarják, hogy a kormányváltók szövetsége közös programjának első pillére is ez legyen.

Az igazságtalanságok megszüntetéséről azt mondta: nem járja, hogy egy gyerek sorsa már azzal eldől, hogy milyen családba születik, a jómódúak jobb oktatást kapnak, és felnőve kastélyokat vesznek, míg a fiatalok többségének a saját élet elkezdéséhez szükséges lakás csak álom. Nem járja, hogy több mint egymillió nyugdíjas naponta kényszerül dönteni: gyógyszert vagy élelmet vegyen, több százezer ember nem jut hozzá az egészségügyi ellátáshoz, s hogy a dolgozókat maga az állam szolgáltatja ki a tőkéseknek.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.