OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 20., vasárnap 09:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

    Elmondta: büszke arra, hogy pártja indította el Magyarország európai uniós csatlakozását, s hogy az MSZP volt az első párt az EU-ban, amely javaslatot tett európai minimálbérre és minimálnyugdíjra, most pedig az európai egészségügyi minimumra.

Azt mondta: 2011-ben Magyarország a 28 tagállamból 23. volt az egy főre jutó GDP terén, azóta egyet előre lépett, de csak mert Nagy-Britannia kilépett a szervezetből.
Úgy folytatta: az Európai Unió "nem fog megmenteni bennünket, nekünk kell a sarkunkra állni" a NER-rel szemben, "de mi, magyarok megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól 2022-ben".

Kijelentette: az EU átalakulóban van, nem válságban. Szembe kell néznie az új egészségügyi és környezeti kihívásokkal, szociálissá és zölddé kell válnia közös erővel, de nem az Amerikai Egyesült Államok, hanem "sokkal inkább a német föderális szövetségi köztársaság mintájára".

A két társelnök és csapatuk 225 szavazatot kapott 36 ellenében a kongresszus 261 küldöttétől, így a szavazati arány 86%. A párt elnökhelyettese szintén 225 szavazattal Komjáthi Imre, alelnökei Gurmai Zita és Hegyi Gyula lettek. Az elnökség tagjai: Bárány Balázs, Bihal Dávid, Eszik Bence, Halmi József, Horváth András, Király József, Pollreisz Balázs, Tóth Csaba, Tüttő Kata és Varga László.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.