OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. szeptember 27., vasárnap 11:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 27., vasárnap (OS) - A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre, és semmibe veszi több, mint egymillió allergiás érdekeit

        Évről évre súlyosabb a parlagfűhelyzet Magyarországon. Bár az allergiások száma folyamatosan növekszik, a kormány nem akarja komolyan venni a védekezést. Több írásbeli kérdéssel fordultam korábban a kormányhoz, hogy megtudjam, hány hektáron találtak országos szinten parlagfűszennyezettséget és mennyit szánnak védekezésre. A válaszokból süt a kormány nemtörődömsége, az, hogy számukra ez a probléma nem létezik: saját bevallásuk szerint kevesebb, mint 50 millió forintot szánnak az irtásra, miközben Kövér László parlamenti szőnyegére például 200 millió forintot költöttek.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a  súlyosan allergizáló gyomnövény ellen.  A kormánynak kötelessége lenne vállalnia, hogy plusz forrásokat biztosít a védekezésre. Ugyanilyen fontos lenne az irtás ellenőrzésének fokozása, a bejelentés lehetőségeinek széleskörű hirdetése, és az orvosi kapacitás emelése. Mi, európai magyarok továbbra is ezekért fogunk harcolni, és emlékeztetjük a kormányt a kötelességére!

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.