OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. szeptember 28., hétfő 13:01

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Szent István nem a róla elnevezett parkban kap szobrot, hanem Gajda Péter ténykedését figyelheti a XIX. kerületben

        Budapest mindenkié – kivéve Szent Istvánt – úgy tűnik ez Karácsony Gergely új jelmondata! A baloldali városvezetés végképp kitiltja Szent Istvánt a róla elnevezett parkból. A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítanák fel, hanem a XIX. kerületi Templom téren. Eredetileg a XIII. kerületi szoborállításnak szimbolikus üzenete is volt, hiszen a kommunista Lukács György szobor egykori helyéhez közel helyezték volna el.
     Karácsony Gergely legutóbb még azt mondta: "a vita nem arról szól, hogy lesz-e Szent István-szobor a Szent István parkban, hanem arról, hogy hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat."
     Ehhez képest most csöndben, mindenfajta társadalmi vita nélkül kitiltják Szent István szobrát a Szent István parkból. Arról ugyanis kétségünk sincs, hogy a javaslatot a baloldali többségű fővárosi közgyűlés elfogadja. Ez az ügy is jól jellemzi Karácsony Gergely őszinteségét, szavahihetőségét és demokráciafelfogását!

Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.