OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 18., vasárnap 10:11

Bana Tibor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. október 18., vasárnap (OS) - Preferenciális előválasztást!

    A múlt vasárnapi, sikertelen időközi országgyűlési választás nagyon sok tanulsággal bírhat 2022-re készülve. Éppen ezért pénteken e-mailben fordultam az ellenzéki pártok, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd elnökeihez és frakcióvezetőihez, valamint az MMM elnökéhez, Márki-Zay Péterhez, melyben azt kértem tőlük, hogy támogassák a preferenciális előválasztás ötletét a 2022-es győzelem érdekében.

A választókerületekben csak olyan jelöltekkel lehet győzni, akiknek nemcsak az ismertségük magas, de személyes elutasítottságuk sem idegenít el széles választói csoportokat. A preferenciális előválasztás lényege az, hogy a választók nem csupán egyetlen jelöltre voksolhatnak, hanem 1-től 3-ig terjedő sorrendet állíthatnak fel a szavazólapon szereplő személyek között az alapján, hogy kit mennyire támogatnak.

A tét az, hogy a következő országgyűlési választásokon legyen esélyünk a győzelemre. Meggyőződésem, hogy csakis ezzel az előválasztási technikával lesz annyi alkalmas jelölt és annyi nyerhető körzet, amennyi szükséges a kormányváltáshoz.

Köszönöm Fekete-Győr Andrásnak és Márki-Zay Péternek a gyors választ, érdeklődéssel várom a többiek visszajelzéseit is!
     Kiadó: Bana Tibor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.