OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. október 28., szerda 11:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Nevetséges indokkal utasította el a rendőrség, hogy nyomozzon a túlárazott lélegeztetőgépek ügyében

    A sajtó érdeklődését is felkeltette korábban, hogy a Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt brutálisan túlárazva. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A Nemzeti Nyomozó Iroda azonban elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy a feljelentést tevő Varju László képviselő nem szolgáltatott elég bizonyítékot - magyarul nem folytatta le a nyomozást a hatóság helyett -, illetve, hogy a túlárazott lélegeztetőgépek ügyében már érkezett más megkeresés is Polt Péter legfőbb ügyészhez.

A Demokratikus Koalíció szerint nevetséges indokokat sikerült találnia a Nemzeti Nyomozó Irodának ahhoz, hogy elutasítsák a feljelentést. Bár jól tudjuk, hogy amíg Magyarországon Polt Péter lesz a legfőbb ügyész, akit Orbán Viktor irányít, semmiféle fideszes korrupciós ügyben nem történik majd érdemi nyomozás. Az viszont elképesztő, hogy azt kifogásolják, hogy a feljelentést tevő képviselő nem végzi el a nyomozók helyett a munkát, vagy, hogy egy korrupciótól erősen bűzlő ügyben több feljelentés is érkezik. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban ezt, minden gyanús ügynek a végére fogunk járni.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.