OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. október 28., szerda 12:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Az időhúzás ideje lejárt, eljött a cselekvés ideje! -

    Népszavazást kezdeményezett Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke abban a kérdésben, hogy: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország 2030-ra 65%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest? A népszavazással párhuzamosan az LMP - Magyarország Zöld Pártja egy petíciót is elindít.

Az LMP  politikusa szerint erre a népszavazásra és a petícióra azért van szükség, mert miközben az Európai Bizottság nagyon fontos döntéseket hozott annak érdekében, hogy szigorodjanak a klímacélok és így a bolygó élhető maradjon, Orbán Viktor és kormánya egyáltalán nem érzékeli az éghajlatváltozás súlyosságát. Pedig a tudomány emberei, az éghajlatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és az európai zöldek szerint már ez a mostani klímacél is kevés, az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét az 1990-es szinthez képest legalább 65%-kal kellene csökkenteni, a most becélzott 55% helyett.

Félő, hogy a Fidesz meg fogja vétózni a szigorúbb klímacélokat, mert a kormány továbbra is a rövid távú gazdasági érdekekben hisz. A magyar emberek egészsége, a környezet és a természet állapota, illetve gyermekeink és unokáink jövője, a Föld sorsa csak az üres ígéretek szintjén érdeklik a kormányt – miközben Magyarország rendkívül kitett az éghajlatváltozás hatásainak.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.