OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2020. november 12., csütörtök 18:55

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2020. november 12., csütörtök (OS) - Felhívás a koronavírussal kapcsolatban

    Szakszervezetünk felhívja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és az összes Megyei Igazgatóságnak a figyelmét, hogy a koronavírussal kapcsolatos védekezéssel összhangban függesszék fel a különböző gyakorlatokat, helyismereti foglalkozásokat, ellenőrzéseket, tantermi foglalkozásokat.

A Tűzoltók ebben a nehéz helyzetben is szolgálatot látnak el. Esküjükhöz hűen mentik a bajbajutott embereket függetlenül attól, hogy akár konkrét koronavírussal fertőzött személyről is van-e szó.

Úgy gondoljuk, hogy az alapvető mentő- és tűzvédelmi tevékenységen túl, felesleges kitenni a Tűzoltókat és családtagjaikat a veszélynek, hogy ezzel a komoly betegséggel megfertőződjenek.

Tudjuk, hogy egy reggeli láz mérés, vagy a maszk hordása sem biztosít 100%-os védelmet, mivel volt már rá példa, hogy egy kolléga a 24 órás szolgálatának délutánján lázasodott be, majd a hazaküldése után a teszt eredménye pozitív lett.

Fontos, hogy szolgálati helyeken a készenléti szolgálat fenntartás mellett minimális legyen az egy légtérben való kötelező tartózkodás. A vírussal szemben való védekezésnél semmi nem lehet fontosabb.

Vigyázzunk egymásra. Együtt sikerülni fog.

     Kiadó: Egységes Tűzoltó Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.