OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. november 21., szombat 12:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - A DK az EU-ban fogja megakadályozni, hogy Orbán a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával

    Mint ismert, a magyar kormány mintákat kért az orosz koronavírus elleni vakcinából, amelyről az orosz kormány titkolózása miatt a tudomány ma semmit sem tud. Hiába int mindenkit óvatosságra az orosz vakcinával kapcsolatban a szakma, hiába a nemzetközi szaktekintélyek figyelmeztetései, a magyar kormány arra készül, hogy tesztelje ezt a vakcinát. Ez nagyon veszélyes, ráadásul nem csak ránk, magyarokra nézve. Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat, az orosz vakcina, miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá minden európai bevizsgálás és engedély nélkül.

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul, hogy akadályozzák meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával! Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei; nem fogjuk hagyni, hogy egy ismeretlen és kockázatos vakcinával kísérletezzenek a magyarokon. A DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, hogy az oltás működőképes és biztonságos legyen. Nem kérünk sem Putyin, sem Orbán emberkísérleteiből, és nem kérünk a pánikkormány kapkodásából sem. A DK szerint az EU-nak meg kell akadályoznia, hogy Magyarország az orosz vakcina kísérleti terepe legyen!

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.