OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2020. november 22., vasárnap 11:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - Újabb politikussal bővül a Demokratikus Koalíció

        Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a párt frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztató keretében mutatta be a DK új politikusát, Benedek Szilvesztert. A DK elnöke emlékeztetett, hogy az elmúlt hónapokban jó párszor jelentették be új emberek csatlakozását a párthoz.
     Gyurcsány Ferenc elmondta, Benedek Szilveszter 33 éves, de már jelentős szakmai múltja van a mezőgazdaságban, és ennek közpolitikai hátterében. Benedek elmondta, agrármérnökként végzett és egy mezőgazdasági céget vezet. Szakpolitikusként pedig az a célja, hogy a hazai agrárélet jelenlegi igazságtalan rendszerén változtasson - kiemelve például a támogatások elosztásának mostani visszás helyzetét. Úgy fogalmazott, a rendszer azokkal bánik sokszor a legrosszabbul, akik valóban a földből élnek, ezen kell 2022 után változtatni.
     Gyurcsány Ferenc ezt követően arra is kitért, hogy Benedek Szilveszter korábban a Momentum tagja, valamint a párt Veszprém megyei képviselője volt. Benedek ezt megerősítve hangsúlyozta, átlépése egy meggondolt döntés volt, ugyanis úgy látja, a DK-ban hatékonyabban tudja képviselni programját. Azt is hozzátette, a Momentumból a mai napon hivatalosan is kilépett, a megyei közgyűlésben pedig már a DK színeiben vesz részt.
     A sajtótájékoztatót Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.