OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2020. november 23., hétfő 14:38

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) -

    Gondos államvezetést feltételezve elvárható lenne, hogy az állampolgárok időről-időre részletes és valós tájékoztatást kapjanak arról, mely maszktípus milyen célra való, milyen kezelési szempontokkal használható.
A kereskedelmet ugyanis elárasztották a vírusvédelemre alkalmatlan, jelöletlen, használati leírás nélküli, az ajánlott típusoktól meg sem különböztethető, pl. ipari célú maszkok.

Elvárható lenne az is, hogy a megfelelő hatóság horribilis büntetésekkel kitakarítsa a piacról a valós alkalmazhatóságot félrevezetően vagy meg sem jelölve hamis biztonságtudatot adó, így közvetve a vírus terjedését elősegítő maszkokat és a forgalomba hozásukkal adott esetben halált okozni is képes nyerészkedőket.

Kérjük a miniszterelnököt, az Operatív törzset, az EMMI-t, és valós jogalkotói ráhatási lehetőségüktől függetlenül minden egyes országgyűlési képviselőt, akár frakcióban vagy azon kívül dolgoznak is értünk, mutassák meg, mennyire veszik komolyan az állampolgárok egészségi és életesélyeit abban a világjárványban, amely az egész Földet a spanyolnátha óta leginkább veszélyezteti!

A döntéshozóknak a mai napon megküldött levél tárgya és teljes tartalma az ABOSZ weboldalának Mindannyiunk ügyei (Nem pártszemüveggel) című aloldalán érhető el.

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.