OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. december 4., péntek 11:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - Hosszabbítsa meg a kormány a hitelmoratóriumot!

    Januártól módosulnak a vírus miatt bevezetett hitelmoratóriumi szabályok. Ez azt jelenti, hogy a jövedelem nélkül maradt banki adósok jelentős részének - magánszemélyeknek, cégeknek egyaránt - folytatni kell az adósság törlesztését. Az új rendelet szerint legfeljebb a jövő év közepéig kérhetnek - megfelelő indoklással - további halasztást. Utána már fizetni kell, különben elindul a behajtás és az árverezés.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány által okozott gazdasági válság olyan sok embert sújt és hozott lehetetlen helyzetbe, hogy százezreknek van szüksége további segítségre. Azt javasoljuk, hogy mindaddig, amíg a veszélyhelyzet tart, és amíg az emberek nem találnak munkát, amíg a cégek nem tudnak talpra állni, hosszabbítsák meg a moratóriumot! Senki ne veszítse el a fedelet a feje fölül és ne váljon földönfutóvá a vírus és a gazdasági válság szorításában!

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.