OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 23. szerda
Ismertető


2020. december 17., csütörtök 10:28

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. december 17., csütörtök (OS) -

    Lerántjuk a leplet az energiaitalok misztikus összetevőiről.

Őserdők mélyéről, vagy elrejtett laboratóriumokból származó titkos összetevők, gondolják sokan, de a válasz teljesen más.

Mindenekelőtt tisztázzuk, mit várnak a fogyasztók egy energiaitaltól.
Adjon energiát és tartson éberen.
Az energiát a szénhidrát adja, amely a legfontosabb tápanyagnak számít az emberi szervezet energiaellátásában. A szénhidrát (cukor) tehát egy olyan nélkülözhetetlen alkotóeleme az energiaitaloknak, amelynek hiányában valójában nem is beszélhetünk energiaitalról. Az Amerikai Szív Szövetség ajánlása szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm cukrot fogyaszthatnak, a férfiak esetében ez az érték napi 37,5 gramm. Az energiaitalok átlagos szénhidrát tartalma 26 gramm/doboz (250 ml).
A koffein, biztosítja az éberséget, amit több mint kétezer éve fogyaszt az emberiség. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66531 emberen végzett kutatása megállapította, hogy egy egészséges felnőtt biztonsággal fogyaszthat el 200 mg-nál nem nagyobb egyszeri koffein mennyiséget, és ugyanez mondható el a napi összes forrásból származó, 400 mg-ot nem meghaladó koffein mennyiségre is. Ez nagyjából 2 doboz (2x250 ml), illetve 5 doboz (5x250 ml) energiaitalban lévő koffein mennyiségnek felel meg.
Hol vannak akkor a misztikus összetevők?
Azok bizony nincsenek. Van benne viszont víz, szénhidrát, koffein, valamint egyedi receptúrák függvényében karamell, ízesítők, valamint különböző vitaminok.


     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.