OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2020. december 31., csütörtök 12:47

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Bár a lengyel származású amerikai Sabin már 1957-re sikeresen létrehozta a róla elnevezett gyermekbénulás elleni cseppeket, az USA-ban akkor még kipróbálás hiányában nem kapott hatósági engedélyt. A vakcinát végül Magyarországon, Koch Sándor vezetésével az eredetinél jobb minőségben állították elő, amely világraszóló eredményt tett lehetővé. Az OKI-ban gyártott, általában kockacukorral beadott Sabin-cseppeket 1959-ben nálunk vezették be a világon elsőként, és megszüntették vele a gyermekbénulás járványt.

Már ennyi is elég belátnunk, nem érdemes tovább boncolgatni a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 8. legbefolyásosabb személye, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr védőoltási kérdésekben való megnyilvánulásainak valóságtartalmát és/vagy – mivel állítását máig nem vonta vissza – személyes hitelességét.

Ennél sokkal aggasztóbb azonban az, hogy Szijjártó Péter állításait minden kritikai ellenőrzés nélkül teszi közzé a kormány.
Mégpedig ugyanazon a felületén, amelyen éppen a COVID-19 koronavírus-járvány miatti tartósnak mutatkozó veszélyhelyzet kapcsán kellene megbízható és lehetőleg a stressz felesleges fokozását nem kiváltó információkhoz jutnunk.

Azon a felületen, amely bő egy héttel korábban Orbán Viktor miniszterelnök igen fontos és még inkább elgondolkodásra késztető kijelentését és az azzal legszorosabban összefüggő intézkedési hátteret is bemutatta, a legfontosabbakat tekintve a következőkben írtak szerint.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.