OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2020. december 31., csütörtök 12:48

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (6. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Jót tenne a miniszterelnök az országgal, de 2022-re nézve talán önmagával is, ha időben észrevenné, az egymást unalomig követő, elegendő ok nélkül nemzeti konzultációknak nevezett manipulációs bohózatokkal megtámogatott kormányzás sem tartható fenn a végtelenségig.

Ha már
-    az egyben kényelmesebben igazgatható EMMI csoportminisztérium egészségügyről hadiegészségüggyé változtatott részétől a hűséges, de alkalmatlan miniszterét, Kásler Miklóst okkal hátrébb tolta, és
-    a "2021-ben valószínűleg egész évben fennmaradó" veszélyhelyzet miatt az új feladatra sokkal alkalmasabb Pintér Sándor belügyminiszterre bízta az érdemi ügyeket,
-    érdemes lenne egyik leghatékonyabb emberét, Szijjártó Pétert is távol tartania az egészségügyet érintő károsan zavarkeltő nyilatkozatoktól.

Annál is inkább, mert a jogállami feltételektől már formálisan is igen messze szakadt sajtótájékoztatókon az információs szócső szerepre kiválasztottak már a választ későbbre ígérő mondatokkal sem fárasztják magukat.

Az egyre növekvő számú veszélyhelyzeti hónapok gyakorlatát szemlélve az Operatív törzs vezetőjeként a belügyminisztertől, sőt, még Müller Cecília országos tisztifőorvostól is illúzió lenne lényeges egészségügyi kérdésekre érdemi választ várni.

Kipróbált és választalanul hagyott kérdés: Ugyan miért kell maszkot viselnünk akkor is, ha 6-10 méteren túl, vagy akár látótávolságon belül egyetlen ember sincs a közelünkben?

Méltón alátámasztott cáfolatokat tisztelettel várunk!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.