OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 8., péntek 12:11

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Elektronikusan küldi ki jelentéseit az ÁSZ

        Az Állami Számvevőszék a digitalizációs folyamatainak és környezettudatosságának további erősítése érdekében mostantól elektronikus úton juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Az ÁSZ – stratégiai célkitűzéseinek megfelelően, valamint korunk digitalizációs kihívásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével – tovább erősíti digitalizációs folyamatait. Építve az elektronikus folyamatok bevezetésének eddigi, valamint a dokumentumok hitelesítésének és hivatali kapun keresztül történő kiküldésének pozitív tapasztalataira, az ÁSZ bevezeti a jelentései digitális úton történő megküldését az ellenőrzött szervezetek részére.
     Az ÁSZ mától elsődlegesen hivatali kapu és cégkapu szolgáltatásokon keresztül juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Elsőként 2020. január 8-án, a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról szóló jelentés esetében alkalmazza az elektronikus megküldést az ÁSZ.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.