2024. április 26. péntek

2021. január 8., péntek 12:11

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Elektronikusan küldi ki jelentéseit az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék a digitalizációs folyamatainak és környezettudatosságának további erősítése érdekében mostantól elektronikus úton juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Az ÁSZ – stratégiai célkitűzéseinek megfelelően, valamint korunk digitalizációs kihívásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével – tovább erősíti digitalizációs folyamatait. Építve az elektronikus folyamatok bevezetésének eddigi, valamint a dokumentumok hitelesítésének és hivatali kapun keresztül történő kiküldésének pozitív tapasztalataira, az ÁSZ bevezeti a jelentései digitális úton történő megküldését az ellenőrzött szervezetek részére.
     Az ÁSZ mától elsődlegesen hivatali kapu és cégkapu szolgáltatásokon keresztül juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Elsőként 2020. január 8-án, a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról szóló jelentés esetében alkalmazza az elektronikus megküldést az ÁSZ.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője

Kiadó: Állami Számvevőszék