OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 11., hétfő 12:06

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - Határozati javaslatot nyújt be a Párbeszéd az oltási eljárásrendre

    A Párbeszéd a mai napon határozati javaslatban követeli a következőket.

A kormány tegyen közzé világos és mindenki számára elérhető oltási eljárásrendet; hozzon létre egy átlátható szempontrendszert, amely alapján eldönthető, hogy kit, milyen sorrendben terveznek beoltani; az egészségügyben dolgozók beoltása után vegyék sorra a pedagógusokat; az oltást végezhessék a háziorvosok és a munkahelyi üzemorvosok is; biztosítsák az otthoni oltás lehetőségét mozgásképteleneknek és betegeknek; az átoltottságról adjanak ki naponta részletes adatokat; a lakosság széles körű tájékoztatása és felkészítése mellett segítsék a legelesettebb társadalmi csoportok regisztrációját is. Végül, de nem utolsósorban a kormány növelje a kapacitásokat és az oltásra fordítandó szükséges anyagi és humánerőforrásokat is.

A Párbeszéd álláspontja szerint a kormány megbukott a járványkezelésben, és az oltásra való felkészülésben is ugyanolyan felelőtlen és inkompetens. A Párbeszéd ezért az oltási tervről szóló határozati javaslatával elvégzi a kormányzat munkáját.

Szabó Tímea,
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.